Beschrijving
De Bourgondische slakken (Helix pomatia) zijn wilde slakken met een bijzonder volle, vlezige structuur. De slakken zijn – alvast gegaard in een geurige bouillon – klaar voor al je favoriete recepten. Om te bereiden met je eigen kruidenboter of een andere garnituur naar keuze.
Historie
Slakken eten klinkt voor sommigen misschien spannend, maar wist je dat mensen dit al duizenden jaren doen? Er zijn sporen gevonden van slakkenkwekerijen uit de prehistorie – zo’n 10.000 jaar geleden! Ook de oude Romeinen waren er dol op. Ze vetmesten hun slakken met melk en kruiden, en beschouwden ze als een echte delicatesse.
Franse keuken
In de 19e eeuw kregen escargots hun chique status in de Franse keuken, vooral in de regio Bourgondië. Daar ontstond het beroemde recept: slakken geserveerd in hun schelp, met kruidenboter van knoflook, peterselie en sjalot. Sindsdien zijn escargots een vast onderdeel van de klassieke Franse gastronomie.
Vandaag de dag zijn escargots niet alleen geliefd in Frankrijk, maar ook in keukens over de hele wereld – van tapasbars tot sterrenrestaurants.