Beschrijving
Al vele jaren voor menig Zaankanter vast prik. Emmenthaler, Comté/Gruyère en Parmigiano Reggiano zorgen voor een diverse volle romige smaak. Naar believen nootmuskaat of een scheutje cognac toevoegen.
Tip: Maak de fondue extra lekker met onze Comte de Bergon huiswijn. Uiteraard kunt u ook Frans stokbrood bij ons bestellen. Dit stokbrood kunt u desgewenst zelf afbakken.
Het originele recept voor onze kaasfondue “du patron” en de bereidingswijze leest u hieronder:
Kaasfondue “du patron”
Benodigheden:
600 gram geraspte kaas (emmental, gruyère en parmesan)
borrelglaasje cognac
1 eetlepel maïzena
1 teentje knoflook
4 dl droge witte wijn
- Wrijf een aardewerken fonduepan (of caquelon) met een teentje knoflook in en verwarm hierin de wijn totdat hij gaat bruisen.
- Houd de wijn op temperatuur en voeg er al roerend de geraspte kaas aan toe.
- Maak een papje van de cognac en de maïzena en maak hiermee de fondue af, totdat er een gladde, dikke massa is verkregen.
- Zet deze borrelende massa op een reeds voorverwarmd rechaud en serveer er knappend vers stokbrood bij. Elke aanzittende doopt nu een stukje brood in de fonduemassa, die zachtjes moet blijven doorpruttelen. Tegen het einde verschijnt nu een bodempje kaas, dat men eerlijk dient te verdelen, daar dit nog een bijzonder lekkere toegift is.
Het geheel is desgewenst nog te complementeren met stukjes ananas, olijven en nootjes-gember.